E-YÖKDİL Sınava Giriş Belgemi nereden alacağım?
E-YÖKDİL Sınava Giriş Belgenizi, sınavdan yaklaşık 5-7 gün önce https://ais.osym.gov.tr adresinden çıktı olarak alabilirsiniz. Bu belgenin renkli veya siyah-beyaz olması fark etmez. Yeter ki sınav günü yanınızda bulunsun.
Önemli not: Belgeyi onaylatmak için herhangi bir ÖSYM merkezine gitmeyiniz. ÖSYM merkezleri böyle bir işlem yapmaz. Zaten buna gerek de yoktur.
E-YÖKDİL İngilizce sınavına girerken yanımda neler olmalı / olmamalı?
1. E-YÖKDİL SINAVA GİRİŞ BELGENİZİ YANINIZA ALMAYI UNUTMAYIN!
2. NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORTUNUZ DA MUTLAKA YANINIZDA OLSUN! (Süresi dolmuş, geçerliliği kalmamışsa, pasaportunuzu almasanız da olur. Çünkü bir işe yaramaz.)
3. SINAVA GİRERKEN YANINIZA ALABİLECEĞİNİZ / ALAMAYACAĞINIZ ARAÇ GEREÇ VE EŞYALAR
Bkz. https://bademciyokdil.com/yokdil-basvurulari-6/#yokdilbneler .
E-YÖKDİL İngilizce sınavında bilgisayar üzerinde hangi işlemleri yapacağım?
Sınav salonuna girip masanıza oturdunuz. Sınava Giriş Belgenizi ve kimliğinizi masanızın üzerine koydunuz. Kimlik deyince hatırlatalım; sadece aşağıdakilerden biri. Ehliyet, kurum kimliği vs. iş görmez.
1) Nüfus cüzdanı.
2) Veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı.
3) Veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport.
Koltuğunuza yerleştikten sonra bilgisayar ekranındaki ilgili kutucuğa T.C. Kimlik Numaranızı giriniz. Unutmayın; sanal klavye kullanacaksınız. Web kamerayla kendi fotoğrafınızı çekip sisteme kaydediniz. Fotoğrafınızı çekerken ekranda yüzünüzü belirtilen alanın içerisine gelecek şekilde ayarlayınız. Fotoğrafın cepheden çekilmesine dikkat ediniz. Fotoğrafınızı sistemde onaylamadan önce istediğiniz takdirde “Fotoğrafı Değiştir” butonundan yenileyebilirsiniz. T.C. Kimlik Numaranızı ve fotoğrafınızı onayladıktan sonra bu bilgiler üzerinde herhangi bir değişiklik yapamayacağınızı unutmayınız.
Sisteme giriş yaptıktan sonra ekranda göreceğiniz “Kullanım Kılavuzu” butonuna tıklayıp kılavuzu okuyabilirsiniz. Ancak sınav başlamadan önce verilen 3 dakika süre içinde bu kılavuzu dikkatlice inceleme fırsatınız olmayacaktır. Bunu önceden yapmak daha akıllıca olur, diyorsanız… Okumakta olduğunuz bu dosyayı ve E-YÖKDİL Nedir dosyasını sınava girmeden önce vakit ayırarak incelemenizi öneririz.
3 dakika sonra kılavuz ekrandan kaybolacak ve E-YÖKDİL İngilizce testini ekranda göreceksiniz. Artık soruları cevaplamaya başlayabilirsiniz. Başarılar dileriz.
Önemli not: Sınav arayüzü ile sınav uygulaması hakkında daha ayrıntılı bilgiye ihtiyacınız olabilir. O takdirde bkz. E-YÖKDİL Nedir dosyamız. Bu dosyadan, bilgisayar üzerinde sorulara cevap verirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini de öğrenebilirsiniz.
Sınav salonundan erken ayrılabilir miyim?
Sınavınız bitmiş olsa bile, ilk 135 dakika boyunca sınav salonundan ayrılamazsınız. Saat olarak söyleyelim: Salondan 13:45-15:59 arası ayrılamazsınız. Ancak saat 16:00’dan itibaren istediğiniz an salondan çıkabilirsiniz. Tabii, ekrandaki “Sınavı Tamamla” butonuna bastıktan sonra. Aksi takdirde o ana kadar verdiğiniz cevaplar ve emeğiniz boşa gider. Çünkü sisteme kaydetmediğiniz için cevaplarınız yok hükmünde olur. Yani sizi boş kâğıt vermiş kabul ederler.
E-YÖKDİL İngilizce sınavı sorularına nereden ulaşabilirim?
Elektronik sınavların genellikle sadece %10’luk bir kısmı yayımlanıyor. Yani sınavın sadece 3-5 sorusu. Bu da bir işe yaramaz. Biz, size başka bir yol önereceğiz. E-YÖKDİL İngilizce sınavlarında düzey, format ve soru tipleri YÖKDİL ile tamamen aynı değil mi? O halde, E-YÖKDİL’i tanımak için eski YÖKDİL sınavlarından yararlanabilirsiniz. Çıkmış YÖKDİL soruları için bkz. https://www.osym.gov.tr/TR,23801/yokdil-cikmis-sorular.html .
E-YÖKDİL sonucumu ne zaman ve nasıl öğrenebilirim?
Sınavdan yaklaşık 4-5 saat sonra https://sonuc.osym.gov.tr adresinden sonucunuzu öğrenebilirsiniz. İsterseniz, sonuç belgenizin renkli çıktısını alıp resmi başvurularınızda kullanabilirsiniz. Bu belgeyi ayrıca onaylatmanıza gerek yoktur.
Önemli not: İnternet erişim şifrenizi hatırlamıyorsanız, https://ais.osym.gov.tr ‘ye girin. “Şifremi Unuttum” butonuna tıklayın. Sistem, başvuru yaparken verdiğiniz bazı bilgileri size soracak. Bu soruları hatasız cevaplarsanız, tekrar şifre oluşturabilirsiniz. Diyelim ki, sisteme önceden girdiğiniz bilgileri de hatırlamıyorsunuz. O zaman doğrudan başvuru merkezlerine ya da sınav koordinatörlüklerine başvuruda bulunabilirsiniz.